Hankkeet
Juminkeko-säätiö toteuttaa toimintaansa myös useiden erilaisten ja erirahoitteisten hankkeiden kautta.
Kansainvälisissä hankkeissa tehdään usein yhteistyötä monien tahojen kanssa.
Juminkeko-säätiöllä on kiinteä yhteistyö Karjalan kulttuuriviranomaisten sekä tasavallassa toimivien kulttuuriyhteisöjen kanssa.
Suurimpana yksittäisenä hankkeena Juminkeko-säätiö toteutti kansainvälisenä yhteistyönä 30 vuotta kestänyttä ja useiden osahankkeiden kautta Vienan runokylien elvytyshanketta, jonka tavoitteena oli pelastaa uhanalainen Kalevalalle runoaineksen antanut vienankarjalainen kulttuuriperinne tuleville polville.
Rahoitusta sitä varten saatiin Suomen lähialueyhteistyövaroista eri ministeriöiltä, EU:lta sekä useilta kulttuurisäätiöiltä.
Hankkeen toteutus aloitettiin 1990-luvun taitteessa.
Vuonna 1993 hanke hyväksyttiin UNESCO:n Kulttuurikehityksen vuosikymmen -ohjelman tapahtumiin.
Merkittävä ja suuri oli myös yhteistyössä Karjalan tasavallan Kulttuuriministeriön kanssa toteutettu EU:n CBC Karelia -ohjelmassa ECHO-hanke. Sen tavoitteena oli perustaa Karjalan kantakansojen kulttuuria tukevia etnokulttuurikeskuksia, kaikkiaan 18. Etnokulttuurikeskukset edustavat karjalaisia (livviläisiä, vienankarjalaisia ja lyydiläisiä), vepsäläisiä, pomoreja ja Äänisniemen venäläisiä.
Säätiö on osallistunut myös useisiin kulttuuri- ja luontomatkailun kehittämishankkeisiin sekä perinteentallennushankkeisiin.
Vietnamin Kalevalan Ystävien Seuran kanssa Juminkeko-säätiö toteutti vuosina 2002 - 2008 kehitysyhteistyöhankkeen, jonka tuloksena syntyi Vietnamin eepos paikallisen kansanrunouden ja Kalevalan esimerkin pohjalta.
Erilaisten hankkeiden kautta Juminkeko pyrkii tukemaan myös Kalevalan kääntäjiä ja kuvittajia antamalla informaatiota, hankkimalla aineistoa ja järjestämällä heille matkoja Kalevalan laulumaille, Vienan Karjalaan.